Our client had been looking to move but found that they were not able to achieve what they felt was the true value of their current property. Feedback from viewings was consistent in that the lack of a Family Room off the Kitchen was a key issue reducing the achievable price. As it was still their objective to move within the next two to three years could they extend within a sensible budget to increase the sale ability of the house whilst enjoying the improvement in comfort & lifestyle it would bring. From the research it became clear that a traditionally built extension was not going to be cost effective as the spend would not cover the increase in value over the short term. Not happy to consider a conventional conservatory as this would not feel like ’a proper room’ we offered our Sun Room concept designed to mirror the style of the property employing brickwork combined with individual windows & doors. The light pelmet featured inside completed the look but at a cost much more in keeping with the overall objectives. Opening up the new building to the Kitchen & Lounge created a modern living space ideal for the family at the heart of the home. The finished project has exceeded all expectations.

Our client had been looking to move but found that they were not able to achieve what they felt was the true value of their current property. Feedback from viewings was consistent in that the lack of a Family Room off the Kitchen was a key issue reducing the achievable price. As it was still their objective to move within the next two to three years could they extend within a sensible budget to increase the sale ability of the house whilst enjoying the improvement in comfort & lifestyle it would bring. From the research it became clear that a traditionally built extension was not going to be cost effective as the spend would not cover the increase in value over the short term. Not happy to consider a conventional conservatory as this would not feel like ’a proper room’ we offered our Sun Room concept designed to mirror the style of the property employing brickwork combined with individual windows & doors. The light pelmet featured inside completed the look but at a cost much more in keeping with the overall objectives. Opening up the new building to the Kitchen & Lounge created a modern living space ideal for the family at the heart of the home. The finished project has exceeded all expectations.

Gallery-14-768x576.jpg