Visit our Showroom Open 7 days a week

Call us now 01268 533633

South Woodham Ferrers

Case Study

The Brief

Our client is a keen gardener but with the lounge located at the front of the property and the only access off the dining room & utility room it was not possible to enjoy the garden to its full potential so an Orangery designed as a ‘Garden Room’ was the perfect solution.

A unique feature was to include angled facets to the corners of the building, which presents a softer profile in keeping with a cosier traditional styling helped by the look-a-like sash window design.

As part of the overall project all the windows & doors to the property were replaced with our matching high performance energy rated PVCu products including shiplap cladding to the front, renewing the fascias & guttering at the same time.

Design Notes

A mixed heating solution was installed comprising electric under floor heating with the addition of a stylish designer radiator to offer a focal point to the room and offset some of the running costs of the system.

The installation of a set of aluminium bi-fold doors acts as a room divider providing the option of open living or the sanctuary of a separate space away from the hustle & bustle of the rest of the family.

Click on the image below to enlarge

Completed Project

Project Drawings

Download [24 KB]

Base Plan

Download [181 KB]

Elevations & Plan

Download [131 KB]

Steelwork & Roof Layout

Book a Designer